Kan uw bezoek aan het gemeentehuis wachten? Stel uw bezoek dan uit!
U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum.
Meer informatie, o.a. over de aangepaste dienstverlening, vindt u op de pagina Coronavirus.

Coronavirus (COVID-19)

Ook in Fryslân werken verschillende organisaties samen om besmettingen van het Coronavirus te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe coronavirus te beperken.

Update 26 mei
Vanaf aanstaande maandag 1 juni om 12.00 uur mogen horecaondernemingen (waaronder de terrassen) weer open voor het publiek. Door de corona-maatregelen van 1,5 meter kunnen bestaande terrassen echter niet volledig worden gebruikt. De gemeente Noardeast-Fryslân heeft daarom besloten dat de terrassen tijdelijk ruimer opgesteld mogen worden. Hiervoor zijn een aantal spelregels opgesteld. Lees verder>

Update 20 mei
Op dinsdag 19 mei vertelden premier Mark Rutte en minister De Jonge op televisie over de versoepelingen vanaf 1 juli. Ga voor meer informatie naar de website van Rijksoverheid.

Update 19 mei
Opening sanitaire voorzieningen.

Gemeenschappelijke was-, toilet en douchevoorzieningen op campings en vakantieparken, en bij parken, natuurgebieden, stranden zijn in Nederland gesloten tot 1 juli 2020. De noodverordening laat wel toe dat openbare toiletten zonder was- en douchefaciliteiten kunnen worden geopend.

Meer informatie op de website van de Veiligheidsregio.

Update 18 mei:
Winkels in de levensmiddelensector in Noardeast-Fryslân mogen tot 1 oktober 2020 open op zondagen van 8.00 tot 20.00 uur. De maatregel was ingesteld van 29 maart tot 1 juni en is nu verlengd tot 1 oktober dit jaar. lees verder>

8 april: 
Parkeerterrein Fryske Gea en kop van de pier in Holwerd afgesloten voor verkeer.
Lees verder>

Volg hier de ontwikkelingen per onderwerp: