Let op: het gemeentehuis is alleen op afspraak open en er zijn corona-maatregelen voor ondernemers, evenementen, het onderwijs, de kinderopvang, etcetera. Voor alle actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus in de gemeente kunt u op de volgende link terecht.

Coronavirus (COVID-19)

Ook in Fryslân werken verschillende organisaties samen om besmettingen van het Coronavirus te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe coronavirus te beperken.

Update 20 mei
Op dinsdag 19 mei vertelden premier Mark Rutte en minister De Jonge op televisie over de versoepelingen vanaf 1 juli. Ga voor meer informatie naar de website van Rijksoverheid.

Update 19 mei
Opening sanitaire voorzieningen.

Gemeenschappelijke was-, toilet en douchevoorzieningen op campings en vakantieparken, en bij parken, natuurgebieden, stranden zijn in Nederland gesloten tot 1 juli 2020. De noodverordening laat wel toe dat openbare toiletten zonder was- en douchefaciliteiten kunnen worden geopend.

Meer informatie op de website van de Veiligheidsregio.

Update 18 mei:
Winkels in de levensmiddelensector in Noardeast-Fryslân mogen tot 1 oktober 2020 open op zondagen van 8.00 tot 20.00 uur. De maatregel was ingesteld van 29 maart tot 1 juni en is nu verlengd tot 1 oktober dit jaar. lees verder>

8 april: 
Parkeerterrein Fryske Gea en kop van de pier in Holwerd afgesloten voor verkeer.
Lees verder>

Volg hier de ontwikkelingen per onderwerp: