U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum. Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u op de Contact pagina.

EE - De Koarte Bún

In het fraaie terpdorp Ee heeft de gemeente bouwkavels beschikbaar voor de bouw van twee onder één kap woningen.

Ee is een levendig dorp en beschikt over diverse voorzieningen zoals een basisschool, diverse (sport)verenigingen en bedrijvigheid. Zowel Dokkum als het Lauwersmeer liggen op ongeveer 15 minuten reisafstand. 

Luchtfoto
Luchtfoto

Kavelprijs

De kavels zijn gelegen aan de Koarte Bún en kosten  € 75,-/m² exclusief btw.

Kavel Oppervlakte Prijs excl. btw Prijs incl. btw Beschikbaar?
Kavel 6 269 m² € 20.175,-

€ 24.411,75

beschikbaar
Kavel 7 269 m² € 20.175,-  € 24.411,75 beschikbaar
kavel 10 269 m² € 20.175,- € 24.411,75 verkocht
Kavel 11 269 m² € 20.175,- € 24.411,75 verkocht

De kosten koper en de kosten van het kadaster voor de aanwijs en inmeting van het perceel worden doorberekend aan de koper.

Conform artikel 2.5 van de algemene verkoopvoorwaarden van de gemeente Noardeast-Fryslân, dient de op de kavel te bouwen woning door de koper zelf (met eventuele gezinsleden) te worden bewoond. 
Doorverkoop en verhuur is niet toegestaan.

Verkoopvoorwaarden

De verkoop geschiedt met toepassing van de “algemene verkoopvoorwaarden van de gemeente Noardeast-Fryslân”.

Aanvraag omgevingsvergunning

Voordat met de bouw gestart kan worden, dient een omgevingsvergunning te zijn verleend. Bouwplannen moeten voldoen aan diverse wettelijke eisen. Hiervoor zal onder meer toetsing plaatsvinden aan het bestemmingsplan, de bouwverordening en het bouwbesluit. Wij adviseren u eerst een principeplan voor te leggen, dit om in een vroeg stadium te kunnen bepalen of het gewenste ontwerp kans van slagen heeft.

Voor specifieke informatie omtrent de omgevingsvergunning kunt u terecht bij KCC vergunningen.

Bestemmingsplaninformatie

Duurzaamheid

Wij willen graag dat u als particulier aandacht besteedt aan maatregelen die op duurzaamheid zijn gericht. Het Informatiepunt Duurzaam Bouwen kan u behulpzaam zijn bij het energiezuiniger maken van uw nieuwe woning.

Voor specifieke vragen over duurzaam bouwen en comfortabel wonen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ordening, team Duurzaamheid.

Aanvullende informatie

Voor vragen en aanvullende informatie kunt u contact met opnemen met Paula Noordenbos en Trijntje Arjaans van de gemeente op telefoonnummer (0519) 29 88 88 of via de email grondzaken@noardeast-fryslan.nl.