Belangrijke notificatie

In verband met een verbouwing is het gemeentehuis in Dokkum vanaf 1 juli tijdelijk gesloten. Vanaf 4 juli kunt u voor burgerzaken terecht op het gemeentehuis in Kollum. Voor een beperkt aantal producten kunt u terecht in Damwâld. Maakt u wel eerst een afspraak voordat u naar het gemeentehuis komt? Dit kan telefonisch of via de website.

Fûgellân

Wateroverlast 2008
Wateroverlast 2008

We kennen allemaal het beeld van de ondergelopen straten bij plensbuien. In het Fûgellân hadden we regelmatig te maken met wateroverlast. Inmiddels is de riolering overal opgeknapt. Maar door het steeds extremere weer zijn er meer maatregelen nodig. Op deze pagina leest u wat wij de komende jaren in de wijk gaan doen.

We pakken gelijk de kans om de wijk opnieuw in te richten, te verfraaien en te vergroenen. Via de website Stem van Noardeast bepaalt u mee hoe we dat gaan doen. U kunt bijvoorbeeld stemmen op de kleur straatstenen en wat voor soort groen u het mooiste vindt voor onze wijk.

We staan op woensdag 16, 23 en 30 november 2022 van 16.00 tot 19.00 uur op het parkeerterrein bij de Poiesz Supermarkt aan de Houtdruif. Kom langs als u hulp nodig hebt om een account aan te maken en te stemmen. Maar ook als u de stenen in het echt wilt bekijken en meer informatie wilt over het project Fûgellân. Naast medewerkers van de gemeente is de wijkraad van het Fûgellân aanwezig.