Belangrijke notificatie

In verband met een verbouwing is het gemeentehuis in Dokkum vanaf 1 juli tijdelijk gesloten. Vanaf 4 juli kunt u voor burgerzaken terecht op het gemeentehuis in Kollum. Voor een beperkt aantal producten kunt u terecht in Damwâld. Maakt u wel eerst een afspraak voordat u naar het gemeentehuis komt? Dit kan telefonisch of via de website.

Meenemen naar het stembureau

Als u naar het stembureau gaat heeft u een stempas en een identiteitsbewijs nodig. Met de stempas kunt u stemmen in elk stemlokaal binnen de gemeente.

Stemmen met een stempas

Bij verkiezingen krijgt u, als u kiesgerechtigd bent, maximaal 14 dagen voor de verkiezingsdag een persoonlijke stempas thuis. Uw stempas is voor het stembureau het bewijs dat u nog niet in een ander stemlokaal heeft gestemd.

Geen stempas ontvangen of kwijt?

Heeft u geen stempas ontvangen of bent u uw stempas kwijt? Dan kunt u bij de gemeente een vervangende stempas aanvragen. Dit kan mondeling of schriftelijk. Het schriftelijke verzoek moet uiterlijk vrijdag 11 maart 2022 vóór 17:00 uur bij de gemeente binnen zijn. Dit geldt ook voor het mondelinge verzoek.