Belangrijke notificatie

In verband met een verbouwing is het gemeentehuis in Dokkum vanaf 1 juli tijdelijk gesloten. Vanaf 4 juli kunt u voor burgerzaken terecht op het gemeentehuis in Kollum. Voor een beperkt aantal producten kunt u terecht in Damwâld. Maakt u wel eerst een afspraak voordat u naar het gemeentehuis komt? Dit kan telefonisch of via de website.

Nieuw college, nieuwe ideeën; Kollum heeft primeur met bezoek contactwethouder

Het nieuwe college van de gemeente Noardeast-Fryslân is van mening dat politiek dicht bij de inwoners moet staan. Om beter toegankelijk te zijn is het fenomeen ‘contactwethouder’ bedacht. De vijf wethouders hebben een verdeling gemaakt onder de 52 dorpen en de wijken van de stad Dokkum. Elke wethouder is bestuurlijk het vaste aanspreekpunt voor een aantal dorpen.

Wethouder Bert Koonstra heeft op 14 juli in deze rol een bezoek gebracht aan het dorp Kollum. Plaatselijk belang Kollum heeft van deze primeur een artikel geplaatst op RTV-NOF.

Een groot deel van het werkbezoek is aandacht besteed aan de fysieke ontwikkelingen in Kollum zoals het Colleterrein, Maartensplein, de Voorstraat en de locatie Johan Bogermanstraat.

 

Foto RTVNOF Sake Beerstra,

Op de foto vlnr Karin Wierda, huidig proces begeleiding Aanpak Kollum, Saapke Nijhuis, dorpencontactcoördinator, Fokke Jansma en Yme Westra, plaatselijk Belang Kollum, Wethouder Bert Koonstra, Lenet Venekamp, nieuwe procesbegeleider Aanpak Kollum, Paul Maasbommel, vz Plaatselijk Belang Kollum.