Actie Steenbreek: tegel eruit, plant erin

De gemeente Noardeast-Fryslân is aangesloten bij Stichting Steenbreek. De missie van deze stichting is om weer meer groen in onze omgeving te brengen. Stenen en tegels maken daarbij plaats voor planten. Dat gebeurde gisteren, op 6 november, ook op de P.G. Obermanstraat in Dokkum, waar wethouder Hanneke Joustra bloemrijk graszaad heeft ingezaaid op een plek waar eerst bestrating lag.

Meer groen in onze omgeving levert een positieve bijdrage aan het klimaat. Het regenwater zakt beter in de bodem zodat het grondwater meer op peil komt. Ook vormt het groen een leefgebied voor kleine dieren en insecten. 

De voorgaande jaren organiseerden we als gemeente Noardeast-Fryslân een speciale Steenbreekdag. Nu kunnen inwoners het hele jaar door samen met de gemeente hun betegelde tuin (of een deel daarvan) vervangen door groen.

Wethouder Hanneke Joustra roept inwoners dan ook op om zich aan te melden. Dat kan via steenbreek@noardeast-fryslan.nl. De gemeente neemt dan contact op om voorbereidingen te treffen. Denk aan het verwijderen van stenen, zand en het leveren van geschikte grond. Meer informatie is te lezen op de pagina over Stichting Steenbreek.