U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum. Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u op de Contact pagina.

Beleid voor Zonne-energie: uw inbreng wordt gevraagd!

De energietransitie betekent het afstappen van fossiele brandstoffen, zoals bijvoorbeeld aardgas en kolen, naar duurzame vormen van energie, zoals bijvoorbeeld zon en wind. De energietransitie is inmiddels een bekend begrip in de samenleving. We willen een bijdrage leveren aan duurzaamheid en onze klimaatdoelstellingen, maar we willen ook zorgvuldig omgaan met ruimte en landschap. Om hier een evenwicht in te vinden, heeft de gemeente een conceptbeleidskader Zonne-energie Noardeast-Fryslân ontwikkeld. 

De gemeente kan en wil dit beleid niet alleen ontwikkelen. Dat doen wij graag samen met u als inwoner. Juist die lokale input geeft een impuls aan de kwaliteit van het beleid.

Meedenken over ontwikkeling beleid

Op dinsdag 18 augustus 2020 om 19.30 uur wordt een online informatiebijeenkomst georganiseerd om een toelichting te geven op het beleid. Wij wisselen graag met u van gedachten en vernemen uw vragen en opmerkingen.  

Wilt u meedoen?

Meldt u dan vóór 8 augustus 2020 aan door een mail te sturen naar: energie@noardeast-fryslân.nl.

U kunt uiteraard ook alleen een digitale reactie geven. Dit kan tot 1 september 2020 via energie@noardeast-fryslân.nl. 

Wilt u een schriftelijke reactie geven, graag ook vóór 1 september 2020, dan kunt u deze sturen naar:
Gemeente Noardeast-Fryslân
t.a.v. afdeling Doarpen & Wiken
Postbus 13
9290 AA Kollum