U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum. Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u op de Contact pagina. 

Burgemeester Kramer sluit drugspand in Hallum

Burgemeester Kramer heeft op vrijdag 16 april 2021 een woning aan de Goslinghastraat in Hallum gesloten. De sluiting is op grond van artikel 13b van de Opiumwet en geldt voor de periode van drie maanden.

Op donderdag 4 maart 2021 werd bij een politie-inval in de woning een hennepkwekerij met 396 planten aangetroffen.

“Dizze wenning wie fierhinne folslein ynrjochte as himpkwekerij. Dat fyn ik net te akseptearen. Njonken in strafrjochtlike oanpak troch plysje en justysje, is in stevige, bestjoerlike oanpak ek nedich om ditsoarte fan problemen tsjin te gean”, aldus Kramer.

Het doel van de tijdelijke sluiting van de woning is de bestrijding van drugshandel en het einde maken aan drugs gerelateerde activiteiten vanuit de woning. Drie maanden lang zijn de deuren en ramen van de woning verzegeld.

Meld overlast, handel en productie

De handel en productie van drugs gaan vaak gepaard met overlast, criminaliteit en veiligheidsrisico’s. Ervaart u drugsoverlast en/ of vermoedt u dat er bij u in de buurt drugsproductie plaatsvindt? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. 

Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.