Belangrijke notificatie

In verband met een verbouwing is het gemeentehuis in Dokkum vanaf 1 juli tijdelijk gesloten. Vanaf 4 juli kunt u voor burgerzaken terecht op het gemeentehuis in Kollum. Voor een beperkt aantal producten kunt u terecht in Damwâld. Maakt u wel eerst een afspraak voordat u naar het gemeentehuis komt? Dit kan telefonisch of via de website.

De hele maand november is ’Kom Erbij Maand’

De gemeente wil samen met alle organisaties die lid zijn van de Coalitie Kom Erbij in deze maand extra aandacht schenken aan erbij horen en meedoen voor iedereen. Iedereen is anders, met een andere geschiedenis, andere wensen, mogelijkheden en beperkingen. Ook heeft iedereen talenten! Het kan erg inspirerend zijn om uw talenten te ontdekken en te gebruiken. Want die talenten boren energie aan en kunnen een ingang zijn om (weer) actief te worden en contact met andere mensen aan te gaan.

‘Do more of what makes you happy!’

Het thema van de Kom Erbij maand is: ‘Wat is uw talent?’ U hoeft niet meteen een wereldster te worden of een beroemd kunstenaar. Het gaat meer om waar bent u goed in, wat vindt u heel fijn om te doen, waar wordt u enthousiast van, wat geeft u voldoening? Dat kan muziek zijn, handwerken of lekker koken. Het kan ook vrijwilligerswerk zijn of op kinderen passen. Benieuwd wat deze activiteiten zijn en waar deze plaatsvinden?