De Welle Burdaard winnaar Himmelwike

De leerlingen van groep 6, 7 en 8 van Christelijke Basisschool De Welle in Burdaard hebben dit jaar tijdens de jaarlijkse Himmelwike het meeste zwerfafval opgeruimd. Op woensdag 27 november heeft wethouder Engbert van Esch van de gemeente Noardeast-Fryslân de prijswinnaars in het zonnetje gezet. De leerlingen winnen een reisje naar Ecopark de Wierde van Omrin om te ervaren hoeveel afval er dagelijks binnenkomt, wat er allemaal kan worden hergebruikt en hoe dat in zijn werk gaat.

Himmelwike

Tijdens de Himmelwike krijgen de leerlingen op school een gastles van een Afvalcoach en leren ze hoe schadelijk zwerfafval is voor mens en omgeving en wat ze er zelf aan kunnen doen om dit tegen te gaan. Daarna gaan ze de straat op om zwerfafval op te ruimen. Dit jaar hebben in de voormalige gemeente Ferwerderadiel zes basisscholen meegedaan met in totaal bijna 200 leerlingen. Gezamenlijk hebben deze ‘Himmel Heroes’ maar liefst 235 kilo zwerfafval opgeruimd.

Jaarlijkse actie

Basisschoolleerlingen uit de Friese gemeenten Harlingen, Heerenveen, Leeuwarden, Noardeast-Fryslân (voormalig Ferwerderadiel), Opsterland, Ooststellingwerf en Waadhoeke binden jaarlijks samen met Omrin de strijd aan tegen zwerfafval. Dit jaar doen in totaal meer dan 8000 kinderen mee aan de Himmelwike.