Belangrijke notificatie

In verband met een verbouwing is het gemeentehuis in Dokkum vanaf 1 juli tijdelijk gesloten. Vanaf 4 juli kunt u voor burgerzaken terecht op het gemeentehuis in Kollum. Voor een beperkt aantal producten kunt u terecht in Damwâld. Maakt u wel eerst een afspraak voordat u naar het gemeentehuis komt? Dit kan telefonisch of via de website.

Eerste prik in sporthal De Trimmer Dokkum

In sporthal De Trimmer in Dokkum is GGD Fryslân woensdag begonnen met vaccineren. Dokkumse Hennie Boelens-Veen (77) kreeg ’s ochtends vroeg de eerste prik.

De sporthal aan de Harddraversdijk is de zesde vaccinatielocatie van de GGD in Fryslân. Door extra locaties te openen kunnen mensen dicht bij huis hun prik halen. ,,We merken dat daar ook veel behoefte is’’, zei kwartiermaker vaccineren Nils van Mourik.

Wethouder Jouke Douwe de Vries van Noardeast-Fryslân zei blij te zijn dat de vaart er nu ook in komt in deze regio. ,,Dat sil fêst slagje yn in sporthal dy’t De Trimmer hjit oan in dyk mei de namme Hurddraversdyk.’’

De eerste prik werd ook nog eens gezet door een hardloper, atleet Hugo Veenker uit Damwâld. Hij is medewerker van de GGD.

In Dokkum krijgen eerst 380 tot 500 mensen per dag hun vaccinatie. Als er meer vaccin komt, gaat dit richting 900 prikken per dag.

Fotobijschrift: GGD-medewerker en atleet Hugo Veenker uit Damwâld geeft Hennie Boelens-Van Veen de eerste prik in Dokkum.