Belangrijke notificatie

In verband met een verbouwing is het gemeentehuis in Dokkum vanaf 1 juli tijdelijk gesloten. Vanaf 4 juli kunt u voor burgerzaken terecht op het gemeentehuis in Kollum. Voor een beperkt aantal producten kunt u terecht in Damwâld. Maakt u wel eerst een afspraak voordat u naar het gemeentehuis komt? Dit kan telefonisch of via de website.

Elk kind moet mee kunnen doen

Stichting Leergeld biedt hulp aan kinderen die mee willen doen aan sportactiviteiten, dansles of om een zwemdiploma te halen, waarbij de ouders dat niet zelf kunnen betalen. Het aantal aanvragen voor hulp van Stichting Leergeld is de laatste maanden enorm gestegen.

De gemeente Noardeast-Fryslân vindt het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen. Daarom heeft het college van B&W besloten om de Stichting Leergeld extra subsidie te verstrekken om het gestegen aantal aanvragen op te vangen.

Steeds lastiger rond kunnen komen

In korte tijd zijn de prijzen voor levensonderhoud sterk toegenomen. Daardoor blijft er – vooral in gezinnen met een laag inkomen - minder geld over voor kinderen om mee te kunnen doen aan onderwijs- of welzijnsactiviteiten. Maar ook voor gezinnen met een middeninkomen wordt het steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen.

Aanvragen?

Ouders met weinig geld kunnen een aanvraag voor vergoeding indienen via: www.samenvoorallekinderen.nl

Meer informatie en de voorwaarden staan op: Regelingen voor kinderen | Gemeente (noardeast-fryslan.nl)