Fairtrade-certificaat voor bakker Bolhuis

Voor het eerst is in de gemeente Noardeast-Fryslân het gemeentelijk Fairtrade-certificaat uitgereikt.  Die eer viel EKO Bakkerij Bolhuis ten deel. Iedere woensdag verkoopt bakker Bolhuis op de weekmarkt in Dokkum biologische producten.

Voor enkele producten wordt ook bio Fairtrade-parelsuiker gebruikt. De primeur was in november 2017, toen werd het bio fairtrade suikerbrood gepresenteerd in Sint Annaparochie. Bakkerij Bolhuis is de enige bakkerij, die dit suikerbrood vervaardigd.

Uitreiking certificaat

Op woensdag 28 augustus heeft Freek Abma, voorzitter van de werkgroep Fairtrade Noardeast-Fryslân, het certificaat aan bakker Jantje van der Dam – Bolhuis en verkoper Hendrik van de Dam uitgereikt.

Belang Fairtrade-gecertificeerde producten

Freek Abma benadrukte het belang van het gebruik van Fairtrade-gecertificeerde producten. Met de aankoop van deze producten helpen consumenten boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden om een betere plek te verwerven in de handelsketen. Zo  kunnen ze leven van hun werk en kunnen ze investeren in hun onderneming, de toekomst van hun kinderen en in de gemeenschap.

Foto: Nanne Nicolai