Belangrijke notificatie

In verband met een verbouwing is het gemeentehuis in Dokkum vanaf 1 juli tijdelijk gesloten. Vanaf 4 juli kunt u voor burgerzaken terecht op het gemeentehuis in Kollum. Voor een beperkt aantal producten kunt u terecht in Damwâld. Maakt u wel eerst een afspraak voordat u naar het gemeentehuis komt? Dit kan telefonisch of via de website.

Feesten en carbidschieten? Aanmelden kan tot 1 november

Ook dit jaar willen carbidploegen of organisaties het oude jaar afsluiten met carbidschieten of het nieuwe jaar beginnen met een feest. Carbidploegen en organisaties kunnen zich tot 1 november a.s. aanmelden voor het carbidschieten, voor het aanvragen van een evenementenvergunning/melding of voor subsidie.

Aanvragen evenementenvergunning of melding

Wilt u dit jaar een feest organiseren? Neem dan contact op met de gemeente voor het aanvragen van een vergunning of het regelen van een melding. Meer weten? Kijk op www.noardeast-fryslan.nl/jaarwisseling of neem contact op met de evenementencoördinator.

Carbidschieten: inschrijven voor de locatie kan tot 1 november 2022

Een echte traditie bij oudejaarsdag is het afschieten van carbid. Kijk voor de inschrijfmogelijkheden en de carbidlocaties op www.noardeast-fryslan.nl/carbidschieten. Is het de eerste keer dat u gaat carbidschieten of staat uw voorkeurlocatie niet op de lijst? Neem dan contact op met de gemeente en stuur een mail naar jaarwisseling@noardeast-fryslan.nl.

Subsidie

Per dorpskern zijn er ook subsidiemogelijkheden. Wilt u hier meer over weten? Kijk voor meer informatie op www.noardeast-fryslan.nl/jaarwisseling.