U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum. Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u op de Contact pagina.

Geen nieuwe besmettingen coronacluster Dokkum

De afgelopen dagen zijn er volgens GGD Fryslân in het noordoosten van de provincie geen nieuwe gevallen meer bijgekomen die te linken zijn aan het zogeheten coronacluster Dokkum. Het is nog even afwachten of dit zo blijft. Dit cluster omvat zo’n vijftig besmettingen die met elkaar verbonden zijn.

Deze besmettingen zijn terug te voeren op meerdere bronnen, waarbij de overdracht veelal heeft plaatsgevonden in kleine gezelschappen in huiselijke kring of op de werkvloer. Er is te weinig afstand gehouden en mensen zijn met klachten blijven doorlopen.

Ze passen in het beeld dat de Minister-President deze week schetste als voornaamste oorzaak van de stijgende cijfers. Vandaar dat GGD Fryslân de oproep steunt om de gezelschappen thuis klein te houden, afstand te bewaren, bij klachten via 0800-1202 of coronatest.nl te laten testen en de quarantaineregels na te leven. De quarantaineduur is teruggebracht van 14 naar 10 dagen.

Tests

Het aantal tests dat GGD Fryslân deze week in totaal heeft gedaan, is opgelopen naar 4203. Dit zijn er 1338 meer dan vorige week, toen er ook al sprake was van een recordaantal. Enkele tientallen van deze tests doet de GGD – net als in de afgelopen maanden - via huisbezoek bij mensen die niet naar de testlocatie kunnen komen.

Lees het volledige bericht op de site van de GGD Fryslân.