U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum. Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u op de Contact pagina. 

Geveltuindag Binnenstad Dokkum Vrijdag 23 april

Woont of werkt u in de binnenstad en wilt u ook meer groen? Leg een geveltuin aan! De Wijkraad Binnenstad Dokkum en de Gemeente Noardeast-Fryslân organiseren een geveltuin aanplantdag op vrijdag 23 april.

Met z’n allen steken we de handen uit de mouwen

De buitendienst van de gemeente Noardeast-Fryslân is er om te helpen. We nemen vooraf contact met u op om alvast voorbereidingen te treffen. Zo ondersteunt de gemeente bij het verwijderen van de stenen en het straatzand. De gemeente levert geschikte grond.

Korting op plantjes

Het enige wat u hoeft te doen is de plantjes aanschaffen. Er is een samenwerking met de Welkoop in Dokkum waar u voor een gereduceerde prijs planten kunt kopen. Neem de flyer mee die u door de brievenbus heeft gekregen! Scan de barcode voor uw korting.

Natuurlijk bent u vrij om andere planten te kopen. Bedenk van te voren goed of de planten geschikt zijn: hoe groot worden ze? Moeten ze in de zon of juist in de schaduw?

Waarom een geveltuin aanleggen?

  • Leefbaarheid: ze verfraaien de straat.
  • Klimaat: ze dragen positief bij aan het klimaat.
  • Sociaal: ze maken je buurt gezelliger.
  • Biodiversiteit: meer groen in de straat.
  • Gezondheid: ze maken de mens vrolijk.

Opgeven en vragen

Wilt u meedoen? Geef u op bij: Doetje de Jong via de e-mail: d.dejong@noardeast-fryslan.nl

Vermeld hierbij uw naam, adres en telefoonnummer.