U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum. Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u op de Contact pagina. 

Geveltuintjes kleuren de binnenstad Dokkum

De binnenstad van Dokkum is 16 geveltuintjes rijker. Vrijdagmiddag legde wethouder Esther Hanemaaijer samen met bewoners en de gemeentelijke buitendienst het laatste geveltuintje aan. De geveltuinactie is een initiatief van de Wijkraad Binnenstad Dokkum. Het werd vrijdag, na het succes in 2019, voor de tweede keer door hen en gemeente Noardeast-Fryslân georganiseerd.  

Met zijn allen steken we de handen uit de mouwen!

Met de actie wil de Wijkraad en gemeente Noardeast-Fryslân zorgen voor meer groen in de stad. De bewoners mochten zelf hun plantjes uitkiezen. De medewerkers van de gemeente hielpen mee om de verharding eruit te halen.  

Wat is een geveltuin?

Een geveltuin is een smalle groenstrook langs de gevel van een gebouw. Meer groen in de straat draagt bij aan het vergroten van de biodiversiteit. Het fleurt niet alleen de straat op, maar ook de mens. Daarnaast dragen de geveltuintjes positief bij aan klimaatverandering. Het zorgt er namelijk voor dat regenwater makkelijker weg kan. De planten nemen bovendien CO2 op, waardoor de lucht schoner is als het warmer wordt. En het zorgt voor verkoeling. Wat een voordelen!

 

Bekijk hier de video van de geveltuinactie 2021.