Belangrijke notificatie

U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum. Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u op de Contact pagina. 

Gras- en bladbakken in voormalig Dongeradeel stoppen in 2022

Vanaf 2022 stoppen we met de extra service van gras- en bladbakken in voormalig Dongeradeel. Binnen Noardeast-Fryslân konden alleen de inwoners van voormalig Dongeradeel gebruik maken van deze extra service. De gras- en bladbakken stonden niet in voormalig Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. We hebben besloten om niet in de gehele gemeente Noardeast-Fryslân grasbakken in te voeren. En we stoppen dan ook met deze service in voormalig Dongeradeel.

De inwoners van voormalig Dongeradeel hadden (kleine) 140 liter gft-containers. In de afgelopen weken hebben alle huishoudens in Noardeast-Fryslân nieuwe 240 liter gft- en restafvalcontainers gekregen. En voor de huishoudens van voormalig Dongeradeel is dat een verdubbeling! Nu alle huishoudens beschikken over een 240 liter gft-container, is de extra service van grasbakken niet meer nodig. Huishoudens kunnen hun gras- en bladafval kwijt in de gft-container. Daarnaast kunnen alle inwoners voor het (gratis) wegbrengen van (grof) tuinafval, snoeiafval en maaiafval terecht op de milieustraten.