U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum. Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u op de Contact pagina. 

Heeft u schulden of moeite met rondkomen? Dan helpt de minimacoach u graag!

Mensen met een laag inkomen en/of schulden kunnen bij de minimacoach terecht voor advies en hulp.

De minimacoach bekijkt samen met u waar u op kunt besparen

En dat is soms meer dan u denkt. Betaalt u bijvoorbeeld niet te veel voor uw zorgverzekering? Of bent u misschien dubbel verzekerd? Misschien kunt u besparen op gas en elektriciteit door over te stappen naar een ander, goedkoper energiebedrijf. Of kunt u nog geld terugkrijgen door aangifte inkomstenbelasting te doen.

De minimacoach weet welke regelingen en voorzieningen er voor u zijn

De minimacoach gebruikt daarvoor de VoorzieningenWijzer. Daarin staan alle regelingen en voorzieningen die er in uw gemeente zijn. Maar ook landelijke, zoals bijvoorbeeld Toeslagen. Samen met de minimacoach zoekt u uit waar u recht op heeft. Gemiddeld heeft iemand na het gebruik van de VoorzieningenWijzer zo’n € 500,- netto meer te besteden per jaar.

De minimacoach heeft zelf ervaring met het rondkomen van een laag inkomen

Daarom kan hij of zij zich goed inleven in uw situatie. De minimacoach is onafhankelijk en de gesprekken zijn vertrouwelijk.

Meld u vrijblijvend aan voor een gesprek

Dat kunt u doen op de website www.datgeldtvoormij.nl/noardeast-fryslan De minimacoach neemt contact met u op om een afspraak te maken. U gaat geen verplichtingen aan en u hoeft niets te betalen. De VoorzieningenWijzer is een gratis service van de gemeente, uw corporatie en de huurdersvereniging.

Bel of mail gerust als u vragen heeft

Bel ons klantencontactcentrum op (0519) 29 88 88 (keuze 1, sociaal domein) of stuur een mail naar info@noardeast-fryslan.nl. U bereikt ons van maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 16.30 uur. En op vrijdag tussen 8.30 en 12.00 uur. We helpen u graag.