Hendrika Boersma benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Op donderdag 9 mei kreeg mevrouw Hendrika Boersma (84) uit Dokkum alsnog een Koninklijke Onderscheiding overhandigd. Mevrouw kon tijdens de Lintjesregen van 26 april jl namelijk niet aanwezig zijn. Mevrouw Boersma is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en zij kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Apotheker.

Van 1978 tot 1991 was mevrouw Boersma secretaresse van de afdeling Noordoost Friesland van de Koninklijke Maatschappij en Plantkunde (Groei en Bloei). Mevrouw verzorgde de verslaglegging en uitnodiging voor bestuursvergaderingen.

Van 1948 tot 1993 was mevrouw Boersma secretaresse van de afdeling Noordoost Friesland van het Nederlandse Rode Kruis. Ook hier deed zij de verslaglegging en voorbereiding van vergaderingen. Daarnaast organiseerde zij de jaarlijkse bootdagtochten en vakantieprojecten voor mensen die bijzondere zorg nodig hadden.

Sinds 1985 is mevrouw actief voor de Landelijke Organisatie voor Kantkunst. Mevrouw Boersma heeft kantkloslessen gegeven aan leerlingen van de openbare scholen in Holwerd en Burgum. In museum Dokkum, het Bolwerk en de sporthal Doelstien heeft zij demonstraties verzorgd in het kantklossen. Zij organiseerde ook kantklosreizen naar Goes, Duitsland, Zweden en Slovenië. Tevens deed zij van deze reizen verslag in het vakblad 'De Kantbrief'.