U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum. Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u op de Contact pagina. 

Herdenkingsprogramma 4 mei Noardeast-Fryslân

Op 4 mei herdenken we samen de oorlogsslachtoffers, in verbondenheid en in het besef dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is.

Hoe gaan we herdenken?

Door het coronavirus krijgen de 4 mei herdenkingen een andere invulling dan u gewend bent. Er worden dit jaar geen grote herdenkingen bij de monumenten georganiseerd door de comités, plaatselijk belang en andere organisaties.

Kijk live mee

RTV NOF, Sjoek Nutma, de 4 mei comités en de gemeente Noardeast-Fryslân zenden op dinsdag 4 mei een herdenkingsprogramma uit. Volg de uitzending via het digitale tv-kanaal 20 (Kabelnoord) en streams via www.rtvnof.nl, Facebook, YouTube en de app van RTV NOF.

  • 19.30 uur: Uitzending Noardeast-Fryslân
  • 19.58 uur: Nationale Herdenking

Herdenkingsprogramma 

Het programma bestaat onder andere uit een toespraak van burgemeester Kramer en kinderburgemeester Marije Adema vertelt over het neergestorte vliegtuig in de WO II bij Westergeest. Verder is er aandacht voor de herdenking van de bevrijding van Friesland door de basisscholen in Ternaard en Metslawier. Op beide scholen hebben kinderen persoonlijke gedichten voorgelezen, een stille tocht gelopen en hielden twee minuten stilte.

Welke richtlijnen gelden er i.v.m. corona voor de herdenkingen?

  • Als u een bezoek wilt brengen aan een monument, houd dan rekening met elkaar en houd u aan de corona richtlijnen. Het is niet toegestaan om in groot groepsverband kransen of bloemen te leggen bij de monumenten.
  • Het Nationaal Comité geeft richtlijnen voor wat wél kan. Zo is het vlaggenprotocol aangepast. Op 4 mei mag de vlag de hele dag halfstok hangen (van zonsopgang tot zonsondergang). U kunt meer informatie vinden op www.4en5mei.nl.