U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum. Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u op de Contact pagina.

Herhaalde oproep: stembureauleden gezocht!

Op 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Het duurt nog even, maar de voorbereidingen voor deze verkiezingen in Noardeast-Fryslân zijn al in volle gang!

Anders dan anders

Deze verkiezingen zijn anders dan anders vanwege corona. Dit betekent dat er veel extra maatregelen getroffen moeten worden om alles veilig voor  kiezers  en stembureauleden te laten verlopen.
Zo worden er kuchschermen in de stemlokalen geplaatst, worden looproutes aangebracht en komen er hygiënemaatregelen en alles wordt zo ingericht dat er 1,5 m afstand kan worden gehouden.
Ook wordt een extra stembureaulid benoemd die in de gaten moet houden of alles volgens de maatregelen rond het coronavirus gaat.

Door al deze extra maatregelen hebben we ook meer vrijwilligers (stembureauleden) nodig dan andere jaren om deze verkiezingen tot een succes te maken. Wilt u meehelpen als stembureaulid? Meld u dan aan!

Wat doet een stembureaulid?

De stembureaus zijn open van 07.30 tot 21.00uur. Als stembureaulid zorgt u ervoor dat de stemming goed verloopt. Samen met de andere stembureauleden neemt u de stempassen in, controleert u het ID-bewijs van de stemmer en reikt u de stembiljetten uit. Het extra vierde stembureaulid staat bij de ingang en controleert of er niet teveel kiezers aanwezig zijn in het stemlokaal. Van te voren krijg u  uitleg over wat er precies moet gebeuren.

Moet ik de hele dag aanwezig zijn?

Stembureauleden werken in twee ploegen, namelijk van 07.00 tot 14.00 uur of van 14.00 tot 21.00 uur. Iedereen telt na 21.00 uur samen de stemmen.

Aanmelden of meer informatie?

Bent u 18 jaar of ouder en lijkt het u leuk om mee te helpen? Meldt u zich dan aan via:
https://noardeast-fryslan.mijnverkiezing.nl/mijnverkiezing/auth/register

Voor meer informatie kunt u ook een mail sturen naar: verkiezingen@noardeast-fryslan.nl.