Let op: het gemeentehuis is alleen op afspraak open en er zijn coronamaatregelen voor ondernemers, evenementen, het onderwijs, de kinderopvang, etcetera. Voor alle actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus in de gemeente kunt u op de volgende link terecht.

Himmeldei organiseren?

Het voorjaar komt er weer aan! Jaarlijks wordt in de periode maart/april de “traditionele” himmeldagen gehouden. Wil je ook samen met je school, vereniging, dorp of buurt de omgeving schoonmaken? Dat kan!

Aanmelden

Wil jij jouw dorp of wijk er ook weer keurig bij hebben liggen en wilt je ook een himmeldei organiseren? Stuur dan een e-mail naar: info@noardeast-fryslan.nl. Vergeet niet om jouw gebied in te tekenen op de kaart van Nederland Schoon. Zo ontdek je wie nog meer aan het opruimen zijn en kunnen andere inwoners ook zien welk gebied jij schoonhoudt.

Materialen

De benodigde containers, zakken, prikstokken en veiligheidshesjes worden door de gemeente ter beschikking gesteld. Na afloop worden de volle containers weer opgehaald door de gemeente. Als deelnemer van de himmeldagen krijg je een presentje als dank voor de gedane arbeid.

Supporter van Schoon worden?

Ruim jij geregeld zwerfafval op in onze gemeente? Ook dan kun je bij ons materialen krijgen om je daarbij te helpen. Heb je belangstelling? Stuur dan een e-mail: info@noardeast-fryslan.nl.