Belangrijke notificatie

U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum. Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u op de Contact pagina. 

Lenie Lap uit Wetsens genomineerd voor ‘Vrouw in de Media Award Friesland’

Waarom wordt deze award uitgereikt? “Om vrouwelijke experts en rolmodellen aan te moedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aan te moedigen om hen (nog) vaker een podium te bieden", aldus Janneke van Heugten, oprichter van ‘Vaker in de Media’.

De zichtbaarheid van vrouwelijke rolmodellen in lokale media is immers net zo belangrijk als in de landelijke media.

Wie heeft zich het afgelopen jaar het best geprofileerd in de Friese dan wel nationale media?

Lenie Lap (Wetsens) is één van de trekkers van Regenbooggemeente Noardeast-Fryslân, Ook zet ze zich al jarenlang in op lokaal, regionaal, provinciaal en landelijk niveau voor de LHBTQ+ gemeenschap in de meest brede zin van het woord. Zo was zij betrokken bij o.a. Roze zaterdag Leeuwarden en de actie Regenboogvlaggen voor Fryslân, opgezet door ouders en verwanten van de regenboogfamilie, Tûmba en Sipke Jan Bousema. Gedurende deze actie heeft Lenie zich ingezet om op zoveel mogelijk kerken in Friesland een Regenboogvlag te laten wapperen op 16 oktober jl. En dat gebeurde, er gingen vele vlaggen fier in top, door heel de provincie!

Stem je mee op Lenie? Dat kan tot en met 27 januari aanstaande. Hieronder vind je de link:
vidm.nl/vrouw-in-de-media-awards/provincie-Friesland