Belangrijke notificatie

U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum. Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u op de Contact pagina. 

Live-uitzending over programma Súd Ie

Maandagavond 24 januari 2022 om 20.00 uur organiseert programmabureau Súd Ie een live-uitzending. In dit informatiemoment worden bewoners, bestuurders, politici en geïnteresseerden op de hoogte gebracht van het totale programma Súd Ie en vele bijbehorende projecten. Tafelgasten blikken terug op wat er tot dusver is gebeurd en geven een actuele stand van zaken. Bekijk de uitzending via www.rtvnof.nl/sudie of televisie op het kanaal van RTV NOF.

Onderwerpen uitzending

In 2013 is het programma Súd Ie en Wetterfront Dokkum gestart met bijdragen vanuit het Waddenfonds. In de uitzending blikken bestuurders en projectleiders terug op al gerealiseerde projecten. Denk hierbij aan watersportvoorzieningen in Dokkum, ecologische aanpassingen voor de vissen, natuurvriendelijke oevers in de vaarweg, maar ook de sluizen Oosterverlaat (Dokkum) en bij Oostmahorn. Daarnaast komen de lopende projecten aan bod: de status van het fietspad, de Saatsenbrêge en toeristische overstappunten. Tot slot bespreken Merk Fryslân, It Fryske Gea en bestuurders de toekomst: ‘Hoe zorgen we ervoor dat er een juiste balans blijft tussen natuur en recreatie?’ Vanzelfsprekend is er ruimte voor vragen. Kijkers kunnen deze tijdens de uitzending via WhatsApp insturen.

Tafelgasten

Bestuurders van provincie Fryslân, Gemeente Noardeast-Fryslân, Wetterskip Fryslân en uitvoerende projectleiders zijn bij het uitzending aanwezig om zaken te duiden. Daarnaast schuiven vertegenwoordigers van Merk Fryslân, de toeristische marketingorganisatie van Fryslân, en natuurbeheerder It Fryske Gea aan.

Het belooft een dynamische uitzending te worden, waarbij kijkers in een uur tijd worden geïnformeerd over het omvangrijke programma Súd Ie. Dit alles gebeurt onder leiding van presentator Jacob de Vries.

________________________________________________________________________

Update na de uitzending

Kijk de uitzending terug 

Bekijk de uitzending terug via www.rtvnof.nl/sudie of televisie op het kanaal van RTV NOF. 

Hier vindt u een overzicht van de vragen en antwoorden.