Meehelpen als stembureaulid op 22 november?

Op 22 november 2023 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Het duurt nog even, maar de voorbereidingen voor deze verkiezingen in Noardeast-Fryslân zijn al in volle gang!

We kunnen echter nog wel wat hulp gebruiken om deze verkiezingen tot een succes te maken. Wilt u meehelpen als stembureaulid? Meld u dan aan!

Wat doet een stembureaulid?

De stembureaus zijn open van 7.30 tot 21.00 uur. Als stembureaulid zorgt u ervoor dat de stemming goed verloopt. Samen met de andere stembureauleden
neemt u de stempassen in, controleert u het ID-bewijs van de stemmer en reikt u de stembiljetten uit. Van tevoren krijgt u uitleg over wat er precies moet gebeuren.

Moet ik de hele dag aanwezig zijn?

Stembureauleden werken in twee ploegen, namelijk van 7.00 tot 14.00 uur of van 14.00 tot 21.00 uur. Iedereen telt na 21.00 uur samen de stemmen.

Reservelijst

Wanneer er alsnog veel aanmeldingen binnenkomen, dan kan het zijn dat u op de reservelijst geplaatst wordt. Als er op de dag van de verkiezingen iemand uitvalt, dan kunnen we alsnog een beroep op u doen.

Aanmelden of meer informatie?

Bent u 18 jaar of ouder en lijkt het u leuk om mee te helpen? Meldt u zich dan aan via verkiezingen@noardeast-fryslan.nl. Ook voor meer informatie kunt u naar dit adres een mail sturen. Of bellen naar (0519) 29 88 88 (optie 4).