Belangrijke notificatie

In verband met een verbouwing is het gemeentehuis in Dokkum vanaf 1 juli tijdelijk gesloten. Vanaf 4 juli kunt u voor burgerzaken terecht op het gemeentehuis in Kollum. Voor een beperkt aantal producten kunt u terecht in Damwâld.

Militaire oefening 21 t/m 25 maart 2022

De militaire oefening wordt gehouden van 21 maart 2022 t/m 25 maart 2022, en speelt zich af in het gebied tussen de volgende plaatsen: Noardeast-Fryslân en Het Hogeland.

 

Doel / omschrijving van de oefening

De militairen houden in genoemde periode een oefening waarbij ze worden getraind in het kunnen communiceren met de F16/F35. De hieronder genoemde activiteiten vinden plaats:

  • De oefening/training start op maandag 21 maart 10:00 en eindigt op vrijdag 25 maart om 12:00;
  • In het militaire oefenterrein ‘Marnehuizen’ gebruiken de militairen rook handgranaten;
  • De militairen verplaatsen zich ongewapend door het gebied. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.


De oefenende eenheid zal

In principe alleen gebruik maken van openbare wegen, paden en terreinen;

  • Vooraf toestemming vragen aan de rechtmatige eigenaar of beheerder van het terrein, indien niet openbare wegen, paden en terreinen gebruikt worden;
  • Er alles aan doen om overlast en hinder aan derden te voorkomen.

 

COVID-19

De Koninklijke Landmacht maakt deel uit van de groep van vitale organisaties en functies om Nederland te laten blijven functioneren. De Landmacht moet daarom al die tijd gereed zijn om een noodzakelijke bijdrage aan de samenleving te blijven leveren, en ook om de voorbereidingen van diverse missies te garanderen. Tegelijkertijd moet de Landmacht verdere piekbesmetting van COVID-19 binnen de Landmacht voorkomen. De richtlijnen van de Rijksoverheid moeten daarom ook zo veel als mogelijk gevolgd worden.