Belangrijke notificatie

In verband met een verbouwing is het gemeentehuis in Dokkum vanaf 1 juli tijdelijk gesloten. Vanaf 4 juli kunt u voor burgerzaken terecht op het gemeentehuis in Kollum. Voor een beperkt aantal producten kunt u terecht in Damwâld.

Militaire oefeningen tussen7 tot en met 10 juni

Van 7 juni tot en met 10 juni houdt de Koninklijke Luchtmacht verschillende militaire oefeningen. Deze oefening speelt zich af in het gebied tussen de volgende plaatsen: Het Hogeland, Eemsdelta, Groningen, Westerkwartier, Noardeast-Fryslân.

Doel / omschrijving van de oefening:

De militairen houden in genoemde periode een oefening waarbij heimelijk optreden wordt beoefend.

De oefenende eenheid zal:

  • De militairen verplaatsen zich bewapend door het gebied, er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.
  • Alleen gebruik maken van openbare wegen, paden en terreinen;
  • Vooraf toestemming vragen aan de rechtmatige eigenaar of beheerder van het terrein, indien niet openbare wegen, paden en terreinen gebruikt worden.

COVID-19

De Koninklijke Landmacht maakt deel uit van de groep van vitale organisaties en functies om Nederland te laten blijven functioneren. De Landmacht moet daarom al die tijd gereed zijn om een noodzakelijke bijdrage aan de samenleving te blijven leveren, en ook om de voorbereidingen van diverse missies te garanderen. Tegelijkertijd moet de Landmacht verdere piekbesmetting van COVID-19 binnen de Landmacht voorkomen. De richtlijnen van de Rijksoverheid moeten daarom ook zo veel als mogelijk gevolgd worden.