Belangrijke notificatie

Let op! Vanaf donderdag 18 mei 2023 is het gemeentehuis in Kollum gesloten. U kunt vanaf maandag 22 mei 2023 voor Burgerzaken terecht in Dokkum. Maakt u een afspraak na 18 mei? Dan moet u naar het gemeentehuis in Dokkum om het product aan te vragen.

Nieuw college, nieuwe ideeën; Kollum heeft primeur met bezoek contactwethouder

Het nieuwe college van de gemeente Noardeast-Fryslân is van mening dat politiek dicht bij de inwoners moet staan. Om beter toegankelijk te zijn is het fenomeen ‘contactwethouder’ bedacht. De vijf wethouders hebben een verdeling gemaakt onder de 52 dorpen en de wijken van de stad Dokkum. Elke wethouder is bestuurlijk het vaste aanspreekpunt voor een aantal dorpen.

Wethouder Bert Koonstra heeft op 14 juli in deze rol een bezoek gebracht aan het dorp Kollum. Plaatselijk belang Kollum heeft van deze primeur een artikel geplaatst op RTV-NOF.

Een groot deel van het werkbezoek is aandacht besteed aan de fysieke ontwikkelingen in Kollum zoals het Colleterrein, Maartensplein, de Voorstraat en de locatie Johan Bogermanstraat. Over al deze ontwikkelingen is informatie te vinden op de projectenpagina.

 

Foto RTVNOF Sake Beerstra,

Op de foto vlnr Karin Wierda, huidig proces begeleiding Aanpak Kollum, Saapke Nijhuis, dorpencontactcoördinator, Fokke Jansma en Yme Westra, plaatselijk Belang Kollum, Wethouder Bert Koonstra, Lenet Venekamp, nieuwe procesbegeleider Aanpak Kollum, Paul Maasbommel, vz Plaatselijk Belang Kollum.