U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum. Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u op de Contact pagina.

Is onze gemeente de ‘MKB-vriendelijkste gemeente van 2020’?

Het onderzoek start op 2 november. De gemeente Noardeast-Fryslân wil graag weten hoe de dienstverlening door ondernemers wordt ervaren en hoe we die kunnen verbeteren. Daarnaast zijn we benieuwd hoe ondernemers de dienstverlening in coronatijd ervaren. De verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland.

Ondernemers uit de gemeente kunnen de vragenlijst invullen tot 7 december 2020

We willen graag een goed ondernemersklimaat. Waar kunnen we nog stappen zetten? We horen het graag van u als ondernemer. De vragenlijst kunt u invullen op www.mkbvriendelijkstegemeente.nl/noardeastfryslan.

Wat doen we met de resultaten?

Een hoge notering op de ranglijst is mooi, maar het is geen doel op zich.

  • Scores worden vergeleken met scores van andere deelnemende gemeenten.
  • Verbeterpunten worden in beeld gebracht.
  • We gaan aan de slag met de verbeterpunten.

Wat is het ‘MKB-vriendelijkste gemeente’ onderzoek?

Eens in de twee jaar reikt MKB-Nederland een prijs uit aan de gemeente met het beste ondernemersklimaat: ‘De MKB-vriendelijkste gemeente’. Deze eretitel is gebaseerd op een onderzoek waarbij ondernemers in het midden- en kleinbedrijf wordt gevraagd naar ervaringen met hun gemeente. De digitale vragenlijst omvat thema’s als dienstverlening aan ondernemers, het imago van de gemeente en de beleving van gemeentelijke belastingen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Lexnova, in opdracht van MKB-Nederland. De resultaten zijn in januari bekend.

 

Nb. bericht op 26 november weer bovenaan in het nieuws gezet.