Belangrijke notificatie

In verband met een verbouwing is het gemeentehuis in Dokkum vanaf 1 juli tijdelijk gesloten. Vanaf 4 juli kunt u voor burgerzaken terecht op het gemeentehuis in Kollum. Voor een beperkt aantal producten kunt u terecht in Damwâld.

Open brief burgemeester Kramer aan inwoners van Noardeast-Fryslân

Bêste minsken!

Afgelopen nacht is het op een aantal plekken in onze gemeente uit de hand gelopen. Door snel en kordaat optreden van onze politie in Anjum is erger voorkomen. Helaas heeft een politieman daarbij zware verwondingen opgelopen. Twee raddraaiers zijn opgepakt, waaronder de vermoedelijke dader van de aanslag op de politieman. Daarnaast hebben nog acht andere mensen, die vannacht bij de rellen betrokken waren, een last onder dwangsom uitgereikt gekregen. Dat betekent dat, wanneer zij de komende dagen weer meedoen met rellen of niet luisteren naar de politie, een boete van € 3.000, - opgelegd krijgen. 

Ook voor de komende nacht staan onze hulpdiensten paraat om uw veiligheid en gezondheid, en ook die van uw naasten en uw dieren te garanderen. Oud en nieuw mag natuurlijk gevierd worden. Daar hebben we begrip voor, maar er zijn grenzen. Uw veiligheid moet zeker niet in het geding komen. Daar trekken we de grens! Laat daarom onze hulpdiensten hun werk doen. 

En vandaar mijn oproep: Brûk dyn ferstân, dan rint it net út de hân! 

Ik weet heel goed dat u net zoals ik enorm baalt en gruwt van het feit dat onze dorpen zo negatief in het nieuws komen. Onze dorpen en hun inwoners zijn zoveel meer dan wat deze negatieve berichten de buitenwereld daarover nu vertellen. Ik ben dan ook erg blij met de steun en waardering die onze politie, maar ook brandweer en gemeentepersoneel vandaag mogen ontvangen. Dat doet ons goed. Samen staan we sterk! 

Ik wens u allen dan ook een gezellig en veilig uiteinde en een goed begin van het nieuwe jaar toe! 

Johannes Kramer,
Boargemaster Noardeast-Fryslân

 

Download de brief als .pdf