U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum. Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u op de Contact pagina.

Stookverbod in Noardeast-Fryslân

Update: inmiddels is het stookverbod van april 2020 opgeheven. Kijk voor de actuele risico's op: www.natuurbrandrisico.nl


Het is al langere tijd droog in de natuur. De kans is dan ook aanwezig dat er een natuurbrand ontstaat. Het natuurbrandrisico voor de provincie Fryslân is van fase 1 naar fase 2 gegaan.

Brandweer Fryslân vraagt om extra alert te zijn op een natuurbrand en een brand direct te melden! 

Stookverbod

De brandweer heeft geadviseerd om per direct een stookverbod in te stellen. In de gemeente Noardeast-Fryslân geldt een verbod op het stoken van open vuur op grond van de Algemeen plaatselijke verordening (Artikel 5:34) en op grond van de Wet milieubeheer (Artikel 10:2). Alle verleende ontheffingen op basis hiervan worden ingetrokken en nieuwe ontheffingen worden niet verleend. Het overtreden van dit verbod is strafbaar.

In je eigen tuin vuur stoken is nog wel toegestaan, zoals een barbecue of een vuurkorf. Laat het vuur of de barbecue niet onbeheerd achter en zet een emmer water klaar💧.

Kijk ook op: www.natuurbrandrisico.nl