Stremming Steenhuisenbrug Burdaard

Binnenkort worden er werkzaamheden aan de Steenhuisenbrug in Burdaard uitgevoerd.
Dit is de brug binnen de bebouwde kom van Burdaard. De werkzaamheden worden door machinefabriek Rusthoven uit Groningen uitgevoerd.

Op maandag 2 december wordt er gestart met de schilderwerkzaamheden aan de brug. Voor uitvoering van deze werkzaamheden wordt de brug gestremd voor autoverkeer. Fietsers en wandelaars kunnen er wel langs. Het autoverkeer zal omgeleid worden via de omleidingsroute Dokkumerstraatweg-Kolkhuiserbrug-Hikkaarderdyk.

Eerste stremmingsperiode
De stremmingsperiode voor het autoverkeer start op 2 december tot en met 21 december. De brug is in de avonden en weekenden wel opengesteld voor het autoverkeer. Weekend: Vrijdag 17:00 t/m maandag 06:00, in de avonden vanaf 17:00 t/m 06:00.

Tweede stremmingsperiode
Met de overige renovatiewerkzaamheden zal in januari 2020 gestart worden, er worden voorzieningen getroffen om de brug tijdens uitvoering van deze werkzaamheden beschikbaar te houden voor fietsers en wandelaars. Voor het autoverkeer zal de brug dan voor een langere periode gestremd zijn. Dan is de brug ook gestremd voor scheepvaart. Voor doorvaart of voor geplande konvooi-doorvaarten, dan kunt u contact opnemen met de provincie of gemeente. Zodra de definitieve planning bekend is volgt meer informatie.

Vragen en/of opmerkingen
Heeft u vragen over de renovatiewerkzaamheden aan de Steenhuisenbrug? Dan kunt u contact opnemen met de projectleider H.Snippe van de aannemer Rusthoven via telefoonnummer 050-3181877 of met G.Visser van de gemeente Noardeast-Fryslân via telefoonnummer 0519- 2988 88 of g.visser@noardeast-fryslan.nl