Belangrijke notificatie

In verband met een verbouwing is het gemeentehuis in Dokkum vanaf 1 juli tijdelijk gesloten. Vanaf 4 juli kunt u voor burgerzaken terecht op het gemeentehuis in Kollum. Voor een beperkt aantal producten kunt u terecht in Damwâld.

Uitreiking Certificaten door wethouder Pieter Braaksma aan Energiecoaches Elkenien Grien

De gemeente Noardeast-Fryslân en stichting Elkenien Grien zijn een samenwerking aangegaan om de energiearmoede te bestrijden in de gemeente. Door de stijgende energieprijzen wordt het voor sommige mensen een probleem om de energielasten te kunnen betalen.

De gemeente Noardeast-Fryslân is gestart met een energiecoach

De energiecoaches van de gemeente helpen inwoners met handige en praktische bespaartips. De energiecoach kijkt met inwoners hoe het verbruik is en waarop bespaard kan worden. Ook kunnen ze helpen met bijvoorbeeld het aanbrengen van radiatorfolie, ledverlichting en andere kleine besparende maatregelen.

Vrijwilligers van stichting Elkenien Grien gaan ook als energiecoach aan de slag

Stichting Elkenien Grien is al jaren actief met het verduurzamen van woningen en het geven van energiebesparende tips. De stichting heeft een aantal vrijwilligers bereid gevonden én opgeleid om als energiecoach aan de slag te gaan in de gemeente.

De gemeente is erg blij met deze samenwerking

Op donderdag 23 juni ontvangen de vrijwilligers Joke Groen, Rien Vink, Martin Gorter en Wiebe de Haan hun certificaat van de opleiding. De energiecoaches van Elkenien Grien zullen, in nauw contact met de energiecoaches van de gemeente, aan de slag gaan.

Wilt u ook dat er een energiecoach langskomt bij u thuis?

Via www.duurzaambouwloket.nl/gratis-energiecoaching-aan-huis-noardeast kunnen inwoners van de gemeente Noardeast-Fryslân een energiecoach aanvragen. Het advies is gratis.