Let op: het gemeentehuis is alleen op afspraak open en er zijn coronamaatregelen voor ondernemers, evenementen, het onderwijs, de kinderopvang, etcetera. Voor alle actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus in de gemeente kunt u op de volgende link terecht.

Uitreiking Koninklijke onderscheiding Sander Bosma, vrijwillige brandweer korps Kollum

Op vrijdag 7 februari werd aan de heer Sander Bosma van de vrijwillige brandweer van het korps Kollum een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De heer Bosma kreeg uit handen van burgemeester mr. J.G. Kramer de titel Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Sinds 1 mei 2005 konden leden van de vrijwillige brandweer na twintig jaren dienst voorgedragen worden voor een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Vanaf 1 januari dit jaar is dat niet meer mogelijk. Het maatschappelijk belang van het werk wordt zeker gewaardeerd, maar past niet meer in de aard van de onderscheiding. 

Sander Bosma, bevelvoerder

Sander Bosma werkt ruim twintig jaar bij de brandweer korps Kollum. Hij heeft vrij snel zijn manschapsopleiding afgerond en daarna de opleiding bevelvoerder. Ook heeft hij zijn instructeursdiploma gehaald. Momenteel leidt hij nieuwe aspiranten van Brandweer Fryslân op tot manschap. Sander is werkzaam bij de Veiligheidsregio Drenthe, als medewerker Vakbekwaamheid.