Belangrijke notificatie

In verband met een verbouwing is het gemeentehuis in Dokkum vanaf 1 juli tijdelijk gesloten. Vanaf 4 juli kunt u voor burgerzaken terecht op het gemeentehuis in Kollum. Voor een beperkt aantal producten kunt u terecht in Damwâld. Maakt u wel eerst een afspraak voordat u naar het gemeentehuis komt? Dit kan telefonisch of via de website.

Veilig en relaxt fietsen met een fietsspiegel

Heb je wel eens gehoord van fietsspiegels? Een fietsspiegel kun je aan het stuur van je fiets monteren. Met zo'n spiegel heb je altijd goed zicht op wat er achter je gebeurt en weet je dus wat voor verkeer je kunt verwachten. Veilig en handig voor mensen die niet zo goed meer over hun schouder naar achteropkomend verkeer kunnen kijken. Op 24 juni geeft het Fiets Vitaal Team van de Fietsersbond voorlichting over deze spiegels.

Even over de drempel heen

Fietsspiegels alleen voor oude mensen? Dat is al lang niet meer zo. Een fietsspiegel geeft overzicht van wat er om je heen gebeurt en dat geeft veiligheid en rust. Met de fietsspiegel zie je in één oogopslag wat er achter je gebeurt, zonder om te hoeven draaien.

Laat je fiets checken en maak kans op een gratis fietsspiegel

Je krijgt informatie hoe je met meer comfort en dus met meer plezier kunt fietsen. En… de eerste 25 spiegels worden gratis verstrekt en gemonteerd. Dus kom langs op 24 juni tussen 9.00 en 13.00 uur bij Tom Meindertsma Tweewielers in Dokkum.

Doortrappen in Friesland is bedoeld om senioren te stimuleren vaker te fietsen

Fietsen is goed voor de gezondheid, sociale contacten en mobiliteit van senioren in de provincie. Bovendien draagt het bij aan recreatie en duurzaamheid. Het programma wordt omarmd door de zestien Friese gemeenten en de provincie Friesland. Lees verder voor meer informatie.