U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum. Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u op de Contact pagina. 

Verlenging verruimde zondagsopenstelling voor winkels in levensmiddelensector

Vanwege de helaas weer oplopende corona-besmettingen heeft het college van burgemeester en wethouders deze week besloten de verruimde zondagopenstelling voor winkels in de levensmiddelensector  in Noardeast-Fryslân toch te verlengen tot 1 oktober a.s.. Winkels in de levensmiddelensector (supermarkten, bakkers, slagers en groenteboeren) mogen daarmee op zondagen open van 8.00 tot 20.00 uur (in plaats van de normale zondagopenstelling van 12.00-18-00 uur). Dit betreft een verlenging van de eerder genomen maatregel, die op 1 juli jl. afliep.

Met dit besluit kan het winkelend publiek weer beter worden gespreid. Winkeliers die al eerder gebruik maakten van de regeling hoeven daar geen nieuwe melding voor te doen. U bent zelf verantwoordelijk voor de communicatie hierover richting klanten. In andere (nieuwe) situaties vragen we u een melding bij de gemeente te doen. Dit kan naar info@noardeast-fryslan.nl onder vermelding van het KvK-nummer en op welk adres/locatie/vestiging (NAW) de melding betrekking heeft. Voor deze melding worden geen leges in rekening gebracht.