U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum. Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u op de Contact pagina.

NME De Klyster

Foto van De Klyster
Foto van De Klyster

De Klyster is een centum voor natuur- en milieueducatie (NME) van de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel en zet zich in voor een groen, gezond en duurzaam Noordoost Friesland.

De Klyster verzorgt arrangementen en lesmateriaal voor het onderwijs op het gebied van Natuur en Duurzaamheid en richt zich speciaal op de natuurgebieden en het landschap dichtbij huis.

Visie

Door kinderen al op jonge leeftijd in contact te brengen met de natuur in de eigen leefomgeving, deze te ervaren en ervan te genieten, wordt mede de basis gelegd voor gezond en duurzaam gedrag.

Uitleencentrum

Basisscholen kunnen gratis gebruik maken van het Uitleencentrum. Prachtig beschilderde leskisten en ander educatief materiaal kunnen worden geleend. De Klyster heeft een haal- en brengservice.

Foto van De Klyster
Foto van De Klyster

Excursies & activiteiten

Basisscholen kunnen voor € 1,- per leerling meedoen aan excursies en natuur- en duurzaamheidsprojecten. Gecertificeerde gidsen nemen de kinderen mee naar buiten en laten de leerlingen de natuur in Noordoost Friesland beleven.

Nieuwsbrief

De Klyster geeft iedere maand een digitale nieuwsbrief uit. Wilt u deze ontvangen, vul dan het contactformulier van De Klyster in.

Samenwerken

De Klyster werkt nauw samen met andere groene organisaties zoals  IVN, Staatsbosbeheer, It Fryske Gea en Landschapsbeheer Friesland.

Meer info en contact 

NME De Klyster
Doniawei 95b
9104 GK Damwâld
(0511) 42 55 55
06 - 440 850 63
info@klyster.nl
www.klyster.nl