Belangrijke notificatie

In verband met een verbouwing is het gemeentehuis in Dokkum vanaf 1 juli tijdelijk gesloten. Vanaf 4 juli kunt u voor burgerzaken terecht op het gemeentehuis in Kollum. Voor een beperkt aantal producten kunt u terecht in Damwâld. Maakt u wel eerst een afspraak voordat u naar het gemeentehuis komt? Dit kan telefonisch of via de website.

Ondersteuningsverklaringen

Een ondersteuningsverklaring is een schriftelijke verklaring van een kiesgerechtigde die deelname van een partij aan de verkiezing ondersteunt. Vanaf maandag 16 januari tot en met dinsdag 30 januari 2023 kunt u een ondersteuningsverklaring inleveren. De kiesgerechtigde vult hiervoor een formulier in en laat hierbij zijn identiteitsbewijs aan de ambtenaar zien.

Goed om te weten

U kunt langs komen op het gemeentehuis in Kollum voor het laten ondertekenen van een ondersteuningsverklaring. Dit kan op maandag t/m donderdag van 09.00 – 12.00 uur en 13.00 – 16.00 uur. Op vrijdag zijn we open van 09.00 – 12.00 uur. Het adres is: Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.

Op de website is geen mogelijkheid om hiervoor een afspraak te maken.

Hoe werkt het

U neemt het volgende mee:

  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Het ingevulde, niet-getekende formulier
  • U ondertekent het formulier waar de ambtenaar bij aanwezig is

Formulier ondersteuningsverklaring

Vul het formulier alvast in voor uw bezoek. Op de website van Rijksoverheid kunt u het formulier downloaden en uitprinten.

Vragen?

Stel ze gerust. We zijn bereikbaar via verkiezingen@noardeast-fryslan.nl, of via telefoonnummer (0519) 29 88 88, optie 4.