Belangrijke notificatie

U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum. Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u op de Contact pagina. 

Noordelijke Stadsentree Dokkum

Dokkum is een historische stad, met trekpleisters, uitstekende voorzieningen en sfeervolle feesten. Hiermee trekt Dokkum jaarlijks behoorlijk wat toeristen. En dat is mooi, maar niet genoeg. Om de binnenstad ook in de toekomst vitaal en levendig te houden, hebben we meer bezoekers nodig. Dit is voor lokale ondernemers en inwoners van groot belang.

Animatie

In deze video vertellen we je in 2 minuten de hoofdlijnen van dit project.

In en bij de binnenstad liggen kansen en initiatieven

Bijvoorbeeld de Stadsontwikkelingsmaatschappij, Wetterfront Dokkum en Harddraverspark. Samen zorgen alle initiatieven voor de versterking die Dokkum verdient. Hier zoomen we in op één van de kansen:

De vernieuwde Noordelijke Stadsentree

Hier ontvangt Dokkum veel bezoekers, onder andere via de Centrale As. De supermarkt bij de stadsentree trekt jaarlijks circa 1,5 miljoen bezoekers. Zij parkeren samen met binnenstadbezoekers rond de supermarkt en in ’t Panwurk, een verouderde parkeergarage die het zicht op de binnenstad volledig blokkeert.

Vanaf een vernieuwd, lager en groener parkeerdek met extra parkeerplekken en elektrische oplaadpunten kijkt de bezoeker straks wél uit op de mooie binnenstad. De mooie entree laat zien dat je er praktisch al bent. Een aantrekkelijkere en kortere route naar het centrum stimuleert combinatiebezoek. Uit onderzoek blijkt dat dit jaarlijks duizenden extra bezoekers aan het centrum kan opleveren.

Door ons te richten op comfort, aantrekkingskracht en beleving, en in te steken op krachtenbundeling, werken we aan een vitaal en levendig Dokkum. Dit doen we samen met belanghebbenden en deskundigen.

Meer informatie