Let op: het gemeentehuis is alleen op afspraak open en er zijn corona-maatregelen voor ondernemers, evenementen, het onderwijs, de kinderopvang, etcetera. Voor alle actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus in de gemeente kunt u op de volgende link terecht.

Onderwijs en kinderopvang in gemeente Noardeast-Fryslân en Dantumadiel

Scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, de dag- en gastouderopvang openen op 11 mei hun deuren. Kinderen kunnen naar de buitenschoolse opvang (BSO) op de dagen dat zij naar school gaan.

 • Basisscholen in het primair onderwijs halveren de groepsgrootte in de klas; kinderen gaan daarbij ongeveer 50% van de tijd naar school. De dag dat de leerlingen niet op school verblijven, wordt op een andere wijze ingevuld. Die invulling wordt bepaald door de school en de leraren.
 • De praktische invulling van dit principe ligt de komende tijd bij de scholen. Zij gaan dit verder uitwerken; daarbij kunnen verschillen tussen scholen ontstaan. Scholen informeren ouders over wat dit voor het onderwijs van hun kinderen precies betekent.
 • Het speciaal onderwijs in de basisschoolleeftijd gaat 100% open.
 • Ouders wordt opgeroepen kinderen zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school of opvang te brengen om zo het openbaar vervoer te ontlasten.
 • Scholen in het voortgezet onderwijs kunnen voorbereidingen treffen zodat leerlingen in het voortgezet onderwijs vanaf dinsdag 2 juni weer (deels) naar school kunnen.

  Lijst met locaties kinderopvang week 21 en 22 

  Kinderen van ouders die in de vitale sector werken en nog noodopvang nodig hebben, kunnen nog gebruik maken van de noodopvang bij school of de kinderopvang. De locaties waar noodopvang mogelijk is wordt elke vrijdag bekend gemaakt. Deze informatie komt op deze pagina te staan en indien nodig kunnen de ouders zelf contact opnemen met de locaties.  

  Brieven aan onderwijsinstellingen en kinderopvang in Dantumadiel en Noardeast-Fryslân

  Donderdag 19 maart hebben de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel een brief verstuurd aan de onderwijsinstellingen en de kinderopvang in de gemeente Noardeast-Fryslân en Dantumadiel. De essentie van de brief is dat we het onderwijs en de kinderopvang zo veel en zo lang mogelijk open proberen te houden voor de opvang van kinderen van ouders of verzorgers met cruciale beroepen in onze maatschappij.

  Hieronder vindt u de brieven van beide gemeenten