Regelingen voor kinderen

Schoolspullen, sporten, muziek- en zwemles, een verjaardag vieren of een uitje. Het lijkt normaal voor alle kinderen in Nederland, maar niet elke ouder kan het betalen.

Ouders met weinig geld kunnen hiervoor ondersteuning aanvragen bij Sam& voor alle kinderen. Dit is een samenwerking tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Kinderhulp.

Via Sam& voor alle kinderen kunt u een aanvraag doen voor bijvoorbeeld schoolspullen, zwemles of een andere sport, muziek, theater- of dansles, een uitje of een verjaardagsbox.

Voorwaarden

  • Deze regeling geldt voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar. Kinderen tussen de 0 en 4 jaar kunnen gebruik maken van de Lauwersregeling
  • Uw inkomen is lager dan 120% van de bijstandsnorm
  • Uw vermogen is lager dan de vermogensvrijlating die voor de Participatiewet geldt
  • De aanvraag doet u altijd vooraf. Na de aanvraag wordt er gekeken wat er in uw situatie mogelijk is

De huidige bijstandsnormen en vermogensgrenzen vindt u hier.

Aanvragen

Een aanvraag voor het vergoeden van deze kosten doet u via de website samenvoorallekinderen.nl.

Hulp bij het aanvragen

Voor hulp bij uw aanvraag kunt u terecht bij de formulierenbrigade van het Bolwerk of de Thuisadministratie van Humanitas.

Andere regelingen

Wilt u weten welke regelingen en voorzieningen er voor u zijn?

Kijk dan eens in onze Geldgids. U kunt ook een afspraak maken voor De VoorzieningenWijzer. Een budgetconsulent kijkt samen met u waar u recht op heeft en waar u mogelijk op kunt besparen.

Vragen?

Neem dan contact op met Sam& voor alle kinderen via 010-307 59 09. Op werkdagen zijn zij bereikbaar tussen 9.00 en 16.00 uur.

 

U kunt ook contact opnemen met ons Klanten Contact Centrum via telefoonnummer 0519-29 88 88, optie 1. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8.30-16.30 uur en op vrijdag van 8.30-12.00 uur. Je kunt ons ook een e-mail sturen via kccsociaaldomein@noardeast-fryslan.nl