Belangrijke notificatie

U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum. Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u op de Contact pagina. 

Schulddienstverlening

Soms is het uitkomen met uw inkomen een probleem. Heeft er bijvoorbeeld een wijziging in uw inkomstensituatie plaatsgevonden waardoor u het overzicht tussen inkomsten en uitgaven kwijt bent geraakt? Heeft u schulden waarvoor u zelf geen oplossing meer weet of wilt u advies over het zelf verzorgen van betalingen?

Hoe eerder u contact opneemt hoe beter we u kunnen helpen om erger te voorkomen!

Noordoosthelpt.nl

Kijk voor meer informatie over dit onderwerp op Noordoosthelpt.nl.

Goed om te weten

Misschien zijn er nog regelingen voor mensen met een laag inkomen waarvan u gebruik wilt maken, maar u weet niet hoe u dit moet aanpakken? Wellicht heeft u nog recht op een teruggave van de belastingdienst op grond van Toeslagen of Heffingskortingen?

Of zijn er misschien andere financiële problemen waar u geen oplossing meer voor weet? Dan kunt u zich melden bij de consulenten schulddienstverlening van de gemeente. U kunt een afspraak maken om uw problemen in privacy te bespreken en advies te krijgen over:

  • Financiën
  • Inkomensregelingen
  • Budgetadvies
  • Schulden

Hulp bij schulden

De mensen van de schulddienstverlening brengen uw situatie in kaart en treffen een regeling met uw schuldeisers. Een hulpverleningstraject duurt meestal een aantal jaren.

Soms is het nodig dat de schuldhulpverleners tijdelijk uw inkomen beheren. Zij zorgen dan voor de aflossing van uw schulden. Dit heet budgetbeheer.

Het uiteindelijke doel is dat u uw geldzaken weer zelf onder controle heeft en zonder schulden verder kunt. Wij willen en kunnen u graag daarbij ondersteunen.

Aanvragen

Voor schulddienstverlening van de gemeente komt u altijd in aanmerking ongeacht de hoogte van uw inkomen. Wij hanteren als enige voorwaarde dat u wel moet ingeschreven staan en woonachtig moet zijn in onze gemeente.

Heeft u of heeft u bekenden die hulp nodig hebben, aarzel dan niet en neem gelijk contact met ons op. Wij behandelen uw vragen discreet en u kunt in alle rust met ons overleggen thuis of bij ons op het gemeentehuis.

U kunt bellen met de gemeente of langskomen voor een gesprek, of het nu gaat om schulden of gewoon hulp bij uw administratie. Onze consulenten zijn er voor u, eventueel bestaat er de mogelijkheid dat ze bij u langskomen, mocht u niet de mogelijkheid hebben om zelf naar het gemeentehuis te komen. Alle gesprekken zijn kosteloos en worden in alle rust en privacy met u gevoerd. Dit kan telefonisch of via e-mail.