Let op: het gemeentehuis is alleen op afspraak open en er zijn corona-maatregelen voor ondernemers, evenementen, het onderwijs, de kinderopvang, etcetera. Voor alle actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus in de gemeente kunt u op de volgende link terecht.

Sport - Coronavirus

Bij kinderen en jongeren is het risico op verspreiding van het coronavirus klein. Daarom mogen zij vanaf 29 april weer buiten sporten. Met ingang van 11 mei is buiten sporten in groepen weer toegestaan voor alle leeftijden, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches. 

  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
  • Gemeenten maken hierover afspraken met sportverenigingen en buurtsportcoaches; er kunnen daardoor verschillen tussen gemeenten ontstaan. Meer informatie volgt.
  • Topsporters kunnen op aangewezen trainingslocaties de training hervatten als zij 1,5 meter afstand in acht nemen.

Update 29 april 2020

Sport en bewegen in de gemeenten Dantumadiel en Noardeast-Fryslân

U vindt hieronder informatie over wat er binnen onze gemeenten mogelijk is om weer te kunnen sporten. 

NOC-NSF: Protocol verantwoord sporten kinderen en jeugd

Kinderen t/m 18 jaar mogen, onder begeleiding, weer samen trainen in de buitenlucht. Gemeenten moeten deze sportactiviteiten faciliteren en organiseren, onder begeleiding van buurtsportcoaches of het kader van sportaanbieders. Zoveel mogelijk kinderen moeten de kans krijgen mee te doen, dus ook niet-leden van een vereniging.

Hieronder vindt u de tekst van dit protocol.

sportmaatregelen
Sportmaatregelen

Update 21 april 2020

Overzicht maatregelen sport