Belangrijke notificatie

U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum. Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u op de Contact pagina. 

Tijdelijke subsidieregeling compensatie corona voor culturele instellingen, sportverenigingen en vrijwilligersorganisaties jeugd

Culturele instellingen, sportverenigingen en vrijwilligersorganisaties op het gebied van jeugd die schade hebben geleden door de maatregelen rond het coronavirus, kunnen opnieuw een financiële tegemoetkoming vragen bij de gemeente Noardeast-Fryslân.

De regeling is een vervolg van de eerste regeling waarbij compensatie kon worden aangevraagd voor 2020. Nieuw is dat ook sportverenigingen een bijdrage kunnen aanvragen. In deze nieuwe regeling kan compensatie worden aangevraagd voor schade die ontstaan is in de periode van 1 januari tot 1 juli 2021. De subsidie moet voor 1 oktober 2021 aangevraagd worden.

Culturele sector

Verenigingen en stichtingen kunnen tot en met 30 september 2021 een subsidie aanvragen, als zij door de coronamaatregelen schade hebben geleden. Voor de culturele sector is er in totaal € 150.000 beschikbaar. De culturele instellingen kunnen voor maximaal € 15.000,- een subsidieaanvraag doen.

Sportverenigingen en vrijwilligersorganisaties jeugd

Alle sportverenigingen met minder dan 100 leden kunnen € 500,- subsidie krijgen. De verenigingen met meer leden kunnen een aanvraag doen voor maximaal € 750,- subsidie. Vrijwilligersorganisaties jeugd kunnen ook € 500 krijgen.

De toelichting Tijdelijke subsidieregeling compensatie corona voor culturele instellingen, sportverenigingen en vrijwilligersorganisaties jeugd gemeente Noardeast-Fryslân 2021 kunt u hieronder terug lezen.

Aanvragen

Het aanvragen van deze tijdelijke subsidieregeling kan via onderstaande aanvraagformulieren.