VoorzieningenWijzer

Mensen met een laag inkomen en/of schulden kunnen bij de budgetconsulent (ervaringsdeskundige) terecht voor advies en hulp. De budgetconsult gebruikt hiervoor de VoorzieningenWijzer. Heeft u schulden of moeite met rondkomen? Dan helpt de budgetconsulent u graag.

U gaat geen verplichtingen aan en u hoeft niets te betalen. De VoorzieningenWijzer is een gratis service van de gemeente, uw corporatie en de huurdersvereniging.

Als u via de onderstaande knop een aanvraag doet, neemt de budgetconsulent contact met u op om een afspraak te maken.

Besparen

De budgetconsulent bekijkt samen met u waar u op kunt besparen. En dat is soms meer dan u denkt. Betaalt u bijvoorbeeld niet te veel voor uw zorgverzekering? Of bent u misschien over verzekerd? Misschien kunt u besparen op gas en elektriciteit door over te stappen naar een ander, goedkoper energiebedrijf. Of kunt u nog geld terugkrijgen door aangifte inkomstenbelasting te doen.

De budgetconsulenten zijn ervaringsdeskundigen

Daarom kunnen zij zich goed inleven in uw situatie. De gesprekken met de budgetcoach zijn vertrouwelijk. 

VoorzieningenWijzer

De budgetconsulent weet welke regelingen en voorzieningen er voor u zijn. De budgetconsulent gebruikt daarvoor de VoorzieningenWijzer. Daarin staan alle regelingen en voorzieningen die er in uw gemeente zijn. Maar ook landelijke, zoals bijvoorbeeld Toeslagen. Samen met de budgetconsulent zoekt u uit waar u recht op heeft. Gemiddeld heeft iemand na het gebruik van de VoorzieningenWijzer zo’n € 500,- netto meer te besteden per jaar.

Vragen?

Neem dan contact op met ons Klanten Contact Centrum via telefoonnummer 0519-29 88 88, optie 1. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8.30-16.30 uur en op vrijdag van 8.30-12.00 uur. Je kunt ons ook een e-mail sturen via info@noardeast-fryslan.nl