U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum. Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u op de Contact pagina.

Wilhelminastraat Kollum

Zoekt u al een tijdje naar een mooi plekje om te wonen? Het liefst een vrijstaande woning met een beetje grond er om heen?

In een rustig dorp maar wel met de belangrijkste voorzieningen binnen handbereik?
U hoeft dan niet meer verder te zoeken. De gemeente Noardeast-Fryslân en Thûs wonen hebben vijf vrije bouwkavels voor vrijstaande woningen beschikbaar in Kollum.

Kavelprijzen

De kavels zijn gelegen in het kleinschalige inbreidingsplan Julianastraat e.o.. Drie kavels zijn gelegen aan een rustige doodlopende zijweg van de Wilhelminastraat en twee kavels, waarvan kavel 5 wordt verkocht door Thûs Wonen, zijn gelegen aan de Wilhelminastraat.

Kavel

Oppervlakte

Prijs excl. btw

Prijs incl. btw

Beschikbaar?

Kavel 1

472 m²

€ 47.200,-

€ 57.112,-

in optie

Kavel 2

476 m²

€ 47.600,-

€ 57.596,-

verkocht

Kavel 3

474 m²

€ 47.400,-

€ 57.354,-

verkocht

Kavel 4

570 m²

€ 57.000,-

€ 68.970,-

verkocht

Kavel 5

575 m²

€ 57.500,-

€ 69.575,-

verkocht

De kosten koper en de kosten van het kadaster voor de aanwijs en inmeting van het perceel worden doorberekend aan de koper.

De kosten koper en de kosten van het kadaster voor de aanwijs en inmeting van het perceel worden doorberekend aan de koper.

Conform artikel 2.5 van de algemene verkoopvoorwaarden van de gemeente Noardeast-Fryslân, dient de op de kavel te bouwen woning door de koper zelf (met eventuele gezinsleden) te worden bewoond. 
Doorverkoop en verhuur is niet toegestaan.

Verkoopvoorwaarden

De verkoop geschiedt met toepassing van de 'Algemene verkoopvoorwaarden van de gemeente Noardeast-Fryslân'.

Aanvraag omgevingsvergunning

Voordat met de bouw gestart kan worden, dient een omgevingsvergunning te zijn verleend. Bouwplannen moeten voldoen aan diverse wettelijke eisen. Hiervoor zal onder meer toetsing plaatsvinden aan het bestemmingsplan, de bouwverordening en het bouwbesluit.
Wij adviseren u eerst een principeplan voor te leggen, dit om in een vroeg stadium te kunnen bepalen of het gewenste ontwerp kans van slagen heeft.

Voor specifieke informatie omtrent de omgevingsvergunning kunt u terecht bij KCC vergunningen.

Duurzaamheid

Wij willen graag dat u als particulier aandacht besteedt aan maatregelen die op duurzaamheid zijn gericht. Het Informatiepunt Duurzaam Bouwen kan u behulpzaam zijn bij het energiezuiniger maken van uw nieuwe woning.

Voor specifieke vragen over duurzaam bouwen en comfortabel wonen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ordening, team Duurzaamheid.

Meer informatie

Voor vragen en aanvullende informatie kunt u contact met opnemen met Paula Noordenbos en Trijntje Arjaans van de gemeente op telefoonnummer (0519) 29 88 88 of via de email grondzaken@noardeast-fryslan.nl.

Wilhelminastraat te Kollum
Luchtfoto Wilhelminastraat te Kollum

Luchtfoto nieuwbouwplan Wilhelminastraat Kollum