Activiteiten Regenbooggemeente

29 februari 2024: Première boys won’t be boys

Drachten - Op donderdag 29 februari vindt de première plaats van de theatervoorstelling Boys won’t be boys in de Lawei in Drachten. De voorstelling gaat over het niet passen in hokjes en doorbreken van stereotypen en wordt gespeeld door een lokale cast.

Klik op deze link voor meer informatie over de voorstelling.

Boys won't be boys

11 oktober 2022: Coming Out Day

Op Coming Out Day onthulde wethouder Rebecca Slijver twee regenboogbankjes. Noardeast-Fryslân wil een veilige en gastvrije gemeente zijn voor alle inwoners en bezoekers. Ook voor de LHBTI+ gemeenschap. “Elk minsk is moai en bysûnder. Elk docht der ta. En eltsenien is frij om te wêzen wa’t hy of sy is.”, aldus Rebecca.

Regenboogviering in de DoRe-kerk zondag 26 juni a.s.

15 mei: Pubquiz tijdens Regenboogcafé in h.c.r. de Posthoorn

Zondagmiddag 15 mei jl. vond het Regenboogcafé weer plaats in Dokkum. Ondanks het prachtige weer en veel sport op televisie kwam er een mooi groepje belangstellenden naar de bijeenkomst. Jong en oud, hetero, homo, bi- en/of panseksueel had een heel gezellige middag. Er waren toepasselijke gadgets, boeken, informatie, updates van de werkzaamheden van de Regenboogwerkgroep én een pittige pubquiz met prijsjes!

Het werd een heel gezellige, relaxte middag. Er was gratis thee en koffie met de traditionele roze koek, er werden ervaringen uitgewisseld, persoonlijke verhalen gedeeld, het was serieus en aan het einde nog een hilarische ontknoping van de pubquiz: twee van de regenboogbekers bleken een gehéél andere afbeelding dan bedoeld te bevatten…

Wil je de volgende keer ook aanwezig zijn bij ons Regenboogcafé? Houdt dan de gemeentelijke websitepagina of de sociale mediakanalen van True Colors 0519 in de gaten. Van harte welkom.

30 maart 2021: Webinar Geloof en Seksuele Identiteit

Tûmba – Kenniscentrum Discriminatie en Diversiteit, organiseert op dinsdag 30 maart 2021 een Webinar (lezing via internet) over ‘geloof en seksuele diversiteit’.

De Webinar wordt gegeven door Miriam van Tunen. Miriam geeft lezingen en voorlichting in kerken en schrijft artikelen over seksuele diversiteit en religie. Tevens is zij auteur van het boek: ‘Van achter de kast’, waarin zij beschrijft hoe het was om vanuit haar kerkelijke gemeenschap uit te komen voor haar seksuele identiteit.

Meld je via deze link aan voor de Webinar. Deelname is gratis. De Webinar begint om 20:00 uur.

11 december 2020: Paarse Vrijdag

Vandaag, op Paarse Vrijdag, hebben wethouder Jouke Douwe de Vries, Rebecca Slijver en Lenie Lap van de Regenboogwerkgroep en Omrop-icoon Douwe Heeringa symbolisch deze pagina online gezet.
Het is de bedoeling dat je hier in de toekomst allerlei informatie kunt vinden over activiteiten en beleid rondom LBHTI+.
 

Wanneer kun je iets van ons verwachten?

Op onderstaande momenten laten wij sowieso van ons horen!
Informatie hierover delen we met je op deze pagina, Facebook en Instagram.

17 mei     IDAHOT-dag
11 oktoberComing Out Dag
16 oktober Roze Zaterdag
2e vrijdag in december  Paarse Vrijdag