Belangrijke notificatie

Let op! Vanaf donderdag 18 mei 2023 is het gemeentehuis in Kollum gesloten. U kunt vanaf maandag 22 mei 2023 voor Burgerzaken terecht in Dokkum. Maakt u een afspraak na 18 mei? Dan moet u naar het gemeentehuis in Dokkum om het product aan te vragen.

Activiteiten Regenbooggemeente

regenboogbankjes
Onthulling regenboogbankjes

11 oktober 2022: Coming Out Day

Op Coming Out Day onthulde wethouder Rebecca Slijver twee regenboogbankjes. Noardeast-Fryslân wil een veilige en gastvrije gemeente zijn voor alle inwoners en bezoekers. Ook voor de LHBTI+ gemeenschap. “Elk minsk is moai en bysûnder. Elk docht der ta. En eltsenien is frij om te wêzen wa’t hy of sy is.”, aldus Rebecca.

Regenboogviering in de DoRe-kerk zondag 26 juni a.s.
Regenboogviering in de DoRe-kerk zondag 26 juni a.s.

Regenboogviering in de DoRe-kerk zondag 26 juni a.s.

Regenboogcafé
Tijdens het Regenboogcafé Noardeast-Fryslân in h.c.r. de Posthoorn

15 mei: Pubquiz tijdens Regenboogcafé in h.c.r. de Posthoorn

Zondagmiddag 15 mei jl. vond het Regenboogcafé weer plaats in Dokkum. Ondanks het prachtige weer en veel sport op televisie kwam er een mooi groepje belangstellenden naar de bijeenkomst. Jong en oud, hetero, homo, bi- en/of panseksueel had een heel gezellige middag. Er waren toepasselijke gadgets, boeken, informatie, updates van de werkzaamheden van de Regenboogwerkgroep én een pittige pubquiz met prijsjes!

Het werd een heel gezellige, relaxte middag. Er was gratis thee en koffie met de traditionele roze koek, er werden ervaringen uitgewisseld, persoonlijke verhalen gedeeld, het was serieus en aan het einde nog een hilarische ontknoping van de pubquiz: twee van de regenboogbekers bleken een gehéél andere afbeelding dan bedoeld te bevatten…

Wil je de volgende keer ook aanwezig zijn bij ons Regenboogcafé? Houdt dan de gemeentelijke websitepagina of de sociale mediakanalen van True Colors 0519 in de gaten. Van harte welkom.

30 maart 2021: Webinar Geloof en Seksuele Identiteit

Tûmba – Kenniscentrum Discriminatie en Diversiteit, organiseert op dinsdag 30 maart 2021 een Webinar (lezing via internet) over ‘geloof en seksuele diversiteit’.

De Webinar wordt gegeven door Miriam van Tunen. Miriam geeft lezingen en voorlichting in kerken en schrijft artikelen over seksuele diversiteit en religie. Tevens is zij auteur van het boek: ‘Van achter de kast’, waarin zij beschrijft hoe het was om vanuit haar kerkelijke gemeenschap uit te komen voor haar seksuele identiteit.

Meld je via deze link aan voor de Webinar. Deelname is gratis. De Webinar begint om 20:00 uur.

Regenboogpagina online
Regenboogpagina online

11 december 2020: Paarse Vrijdag

Vandaag, op Paarse Vrijdag, hebben wethouder Jouke Douwe de Vries, Rebecca Slijver en Lenie Lap van de Regenboogwerkgroep en Omrop-icoon Douwe Heeringa symbolisch deze pagina online gezet.
Het is de bedoeling dat je hier in de toekomst allerlei informatie kunt vinden over activiteiten en beleid rondom LBHTI+.
 

Wanneer kun je iets van ons verwachten?

Op onderstaande momenten laten wij sowieso van ons horen!
Informatie hierover delen we met je op deze pagina, Facebook en Instagram.

11 oktober Coming Out Dag
2e vrijdag in december   Paarse Vrijdag
17 mei      IDAHOT-dag
16 oktober  Roze Zaterdag