Hoe kunt u helpen?

Algemeen

In onze gemeente zijn al verschillende initiatieven opgestart, bijvoorbeeld voor het inzamelen van goederen. Iedereen wil helpen waar dat kan.

Inzamelactie Giro555

Via Giro555 kunt u met een donatie bijdragen aan medische zorg, eten, onderdak en psychosociale hulp. Het Rode Kruis is een van de samenwerkende hulporganisaties achter Giro 555.

Stichting Vluchtelingenwerk

Ook op de website van de Stichting Vluchtelingenwerk  kunt u zien hoe u nu, direct of indirect, vluchtelingen kunt helpen.

Vrijwilligerswerk

Wilt u in onze gemeente hulp bieden aan vluchtelingen? Dan kunt u zich melden bij het Vrijwilligerssteunpunt van Het Bolwerk. U kunt contact opnemen door te mailen naar vrijwilligerssteunpunt@het-bolwerk.eu of te bellen naar het algemene telefoonnummer: 0519 - 29 22 23.

Het Rode Kruis zoekt ook vrijwilligers die willen en kunnen helpen bij de opvang van vluchtelingen. Meldt u aan als vrijwilliger bij Ready 2 Help via de site van het Rode Kruis.

Spullen doneren

Om de gemeenschapsruimten van de gemeentelijke opvanglocatie(s) in te richten doen de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel een beroep op Stichting Fryslân58/Kringloopwinkel Second Chance en krinloopwinkel De Wissel Dokkum, vanwege hun expertise in de hulpverlening.

Op hun websites staan wat voor spullen er nodig zijn en hoe u deze kunt aanbieden.