Belangrijke notificatie

U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum. Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u op de Contact pagina. 

Stedenband Fulda

Dokkum en Fulda hebben een speciale band met elkaar

De heilige Bonifatius kwam in 680 als Wynfrith ter wereld in het Engelse Crediton, werd in 754 vermoord bij Dokkum en begraven in het Duitse Fulda. Dat Bonifatius de link is tussen Dokkum, Crediton en Fulda is dus wel duidelijk. In de loop der jaren zijn er diverse contacten en uitwisselingen tussen de steden geweest, veelal ontstaan vanuit een particuliere achtergrond.

Bonifatius wordt ook de apostel van de Duitsers genoemd

Meer nog dan missionaris was hij ook de architect van het christelijke West-Europa, omdat hij een groot aandeel had in de grondvesting van de kerk van Rome en in de culturele eenheid van West-Europa.

Vriendschapscomité

Op initiatief van de gemeente Dongeradeel werd er op 20 november 2002 een “Vriendschapscomité” geïnstalleerd met afgevaardigden uit verschillende geledingen van de samenleving. Niet alleen de bestuurlijke banden zijn stevig aangehaald. Ook de contacten tussen de inwoners van Dokkum, Fulda en Crediton zijn versterkt door middel van diverse uitwisselingen. Fulda kent ook een contactcomité die ook gedragen wordt door de burgerlijke gemeente en Crediton heeft de “St. Boniface Link” die sterke banden heeft met de Church of England.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.vriendschapscomitedokkum.nl.